Kennel   Bay Guard

Dogue de Bordeaux

ETUSIVU

KENNEL

YLEISTÄ RODUSTA

IRIS

DEMO

GAMU

KAVERIT

KUVIA

MUOTOKUVIA

YHTEYSTIEDOT

LINKIT

YLEISTÄ TIETOA BORDEAUXINDOGISTA:

Käyttö: vahti- ja suojelukoira, nykyisin seurakoira.

Luonne: Ikivanha Ranskalainen taistelukoira, hyvä vahti, työssään valpas ja erittäin rohkea, ei aggressiivinen. Hyvä seuralainen, hyvin kiintynyt isäntäänsä. Rauhallinen ja tasapainoinen. Ei tuhlaa energiaansa turhaan haukkumiseen, vaan seuraa tilanteita sivusta ja tarpeen vaatiessa toimii.  Ei ole kuitenkaan flegmaattinen.  Korkea ärsytyskynnys ja pitää kaikesta pienistä, lapsista ja muista  elämistä.  Urokset voivat olla dominoivia. 

Tämän päivän bordeauxindoggi on herkkä koira, joka ei kestä huutamista. Se on nopea oppimaan, kun sitä tarpeeksi palkitsee, mutta kyllästyy myös nopeasti, joten siitä ei saa liukkaasti toimivaa palveluskoiraa.

Yleisvaikutelma: Bordeauxindoggi on hyvin voimakas, erittäin lihaksikas, mutta tasapainoinen, lyhyt kalloinen ja kaarevalinjainen koira. Matalaraajainen, rintakehä syvä ja leveä korostaen matalaa vaikutelmaa. Uroksen päänympärys lähes sama kuin säkäkorkeus.

Pää antaa rodulle ns. ilmeen.  Se on suuri ja kulmikas, jossa selvä otsapenger lähes suorassa kulmassa kuonon kanssa. Silmien välissä on uurre, joka madaltuu kalloa kohti. Otsa on hallitseva osa päätä, kuitenkin korkeutta leveämpi. Kummallakin puolella otsauurretta on symmetrisiä ryppyjä, joiden syvyys vaihtelee koiran tarkkaavaisuuden mukaan. Kuono- osa on voimakas, leveä ja melko lyhyt, olematta paksu ja turpea silmien alta.  Kuonossa kohtuullisen selvät poimut. Kirsu leveä ja maskin mukaa pigmentoituneet, sieraimet ovat avoimet. Kirsu hieman ylös kääntyvä. Hengitys on normaalia ja vaivatonta. Alapurenta. Korvat ovat melko ylös kiinnittyneet korostaen kallon leveyttä.

Säkä: Urokset 60-68cm,    nartut: 58-66cm

Paino: Urokset väh. 50kg    nartut: väh. 45kg