Kognitiivinen musiikkipsykoterapia - Esa Ryynänen


Hei kaikille & Tervetuloa kotisivuilleni!

terapiahuone


  

Hei, olen YET kognitiivinen psykoterapeutti ja FM musiikkiterapeutti Kouvolasta. Olen työskennellyt musiikkiterapian parissa vuodesta 1995 sekä yksityisenä että kunnallisena musiikkiterapeuttina. YET Psykoterapeutiksi valmistuin 2011. Minulla on KELAN ja Valviran psykoterapeutti oikeudet.


Sovellan työskentelyssäni musiikkiterapian, kognitiivisen terapian, kriisi- ja traumaterapian sekä fysioakustisen terapian menetelmiä.

Onko elämäsi stressaavaa, kuormittavaa tai kiireistä?  Kärsitkö lihassäryistä, stressistä, unettomuudesta, alakuloisesta mielialasta tai paniikkituntemuksita?

Stressin ja ahdistuksen sietokyky arjen keskellä voi olla vaikeaa mutta harjoittelemalla tietoista läsnäoloa, voit saada sitä oteen juuri nyt, tässä hetkessä. Luuletko, että voisit suoda itsellesi hetken aikaa ja levähtää arjen keskellä musiikin ja rentouttavan fysioakustisen terapian parissa. Kehon ja mielen rentoutusharjoitukset ovat meille kaikille tärkeitä. Ne opastavat miten selvitä murehtimisesta, ahdistavista ajatuksista, miten voimme löytää oman sisäisen turvapaikkamme ja miten sitä kokemusta voi arjessa hyödyntää. Voimme samalla miettiä miten muutoin arjessa voi levähtää ja miten saat arjen ahdistumisen tuntemukset ja alakuloisen mielialan kohentumaan.  

Fysioakustinen terapia on jo 80- luvulla kehitelty ammattimainen musiikkiterapian sovellus, joka perustuu matalataajuiseen siniäänen värähtelyyn. Ääni värähtelee kehossamme rentouttaen lihaksiamme ja kudoksiamme sekä elvyttäen verenkiertoa ja verisuontemme läppätoimintoja. Fysioakustisen terapian vaikutukset ovat fysiologisia ja ne perustuvat kehon autonomisen hermoston ja stressihormonien tasapainottumiseen.  Monet asiakkaani ovat saaneet fysioakustisen menetelmän avulla helpotusta kroonisiin ja akuutteihin kipuihin, lihashermokipuihin, fibromyalgia oireisiin sekä migreenituntemuksiin. Kireän mielen takana on usein väsynyt ja kipuileva keho.

Minusta on tärkeää saada ilmaistuksi ne tunteet ja ajatukset, joiden ilmaiseminen on vaikeaa tai tukahdutettua. Voimme kokeilla ilmaista sisäisiä ajatuksia, mielikuvia ja tunteita soittimien tai laulujen avulla. Djempet, koskettimet, kielisoittimet ja rummut odottavat yhteistä matkaamme improvisoinnin ja musiikillisen ilmaisun maailmassa. Se on turvallista ja hyvin katarttista. Voit saada sanattomille ajatuksillesi tulkin ja äänen, äänensävyjä, rytmejä, harmonioita. Niitä voimme kuunnella yhdessä sekä tehdä niistä kuvia ja äänitteitä. Kuvan avulla voit ulkoistaa sisäistä ääntäsi, rytmiäsi ja melodioitasi. Voimme tehdä tarinoita elämääsi liittyvien kuvien avulla.

KELAN käypähoito-suositukset pohjaavat masennuksen ja ahdistuksen hoitamisessa juuri kognitiiviseen terapiaan. Kelan palveluntuottajarekisteri on hyväksynyt koulutukseni ja tarjoamani yksilöpsykoterapiapalvelut rekisteriinsa 1.1.2012. Nuorten 16- 25 vuotiaiden yksilöterapiasta sekä vanhempien ohjauksesta korvataan asiakkaalle 52, 14 euroa. Aikuisten 26- 67 vuotiaiden yksilöterapiasta korvataan asiakkaalle 37 euroa. Kela korvaa lausuntopalkkioista 22,71 euroa asiakkaalle.

Tervetuloa kokeilemaan miten kehosi alkaa tuottaa hyvinvointiasi lisääviä arjessa selviämisen apuvälineitä. Ota yhteyttä niin sovitaan tutustumisaika.

Vastaanotto

Vastaanotto on toistaiseksi omassa kodissani, ota yhteys niin sovitaan tutustumisaika.
Voin tavata myös kodissasi.

Hinnasto


Fysioakustinen terapia ja keskustelut 30 min : 30 euroa
Fysioskustinen terapia ja kognitiivinen terapia 45 min: 76 euroa

Jos kiinnostuit ota yhteyttä!
  • Puhelimitse 050 5315 243
  • Sähköpostilla kuusaankotka@gmail.com
  • Voin myös sovitusti tavata SKYPEN kautta jos yhteydenotto sitä vaatii
Esa Ryynänen
FM, YET kognitiivinen psykoterapeutti, musiikkiterapeutti, psykiatrian sairaanhoitaja

Artikkeleitani

Fysioakustinen tuoli