Etapin Järjestöt


Siirry sisältöön

Toiminta

APUVA ryKuusankosken Apuva ry
Toimitila Etappi
Urheilukentäntie 3
45700 KUUSANKOSKI
puh.050 465 9907


Yhdistys on perustettu 20.3.2003.
Apuvan jäsenmaksu yhdistykset 40 €/vuosi, kannatusjäsenmaksu 50 €


TOIMINTA

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää vapaaehtoistoimintaa, jolla pyritään lisäämään apua tarvitsevien ihmisten sosiaalista kanssakäymistä, estämään syrjäytymistä ja tukemaan kotona asumista.

Yhdistyksen toimintaa tukee rahallisesti Kouvolan kaupunki, Kouvolan kaupunki, Kymin 100-vuotissäätiö ja Kymenlaakson Osuuspankki. Alla on tukijoidemme sivujen linkit.
www.kouvola.fi
www.kymin100.fi

Vapaaehtoistyöntekijät
Vapaaehtoistyöntekijäksi voi liittyä kuka tahansa henkilö, joka kokee omaavansa voimavaroja ja aikaa toisen ihmisen auttamiseen. Vapaaehtoistyöntekijä haluaa auttaa ja kuunnella olemalla ihminen ihmiselle.

Vapaaehtoistoiminnan tarkoitus
Toiminnan tarkoitus on tuottaa lähinnä maksuttomia lähipalveluja alueen vanhuksille ja vammaisille. Toiminnalla tuetaan asiakkaiden kotona asumista.

Jos haluat liittyä "tiimiin" ota yhteyttä puh. 044 2920 807

Yhdistyksen toimintamuotoja

  • ylläpitää Kyläpaikka-kahviota Etapissa
  • tarjoaa henkilökohtaisia auttajia ulkoilu- ja asiointiavuksi
  • tarjoaa vapaaehtoitosia avuksi ja iloksi tarvitseville
  • tarjoaa siivousapua hintaan 26 €/tunti
  • tarjoaa kauppa-apua hintaan 6 €/kerta
  • järjestää vapaaehtoistoiminnassa koulutusta
  • järjestää erilaisia virkistystilaisuuksia
  • tekee yhteistyötä erilaisten aatteellisten järjestöjen, yhteisöjen , laitosten ja viranomaisten ym. yhteistyötahojen kanssa


****** KOTITALOUSVÄHENNYSTÄ TYÖSTÄ JA OSTETUISTA PALVELUISTA ******

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2019 on 2 400 euroa vuodessa. Määrä on ollut sama vuodesta 2014 alkaen. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.
Maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 000 euroa [(5 000 x 50 %) - 100) = 2400 euroa].
Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen. Jos vähennykseksi vaadittu määrä ylittää maksimin, viranomainen vähentää vähentämättä jääneen määrän toisen puolison veroista automaattisesti. Puolisot voivat saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Jos veroja on vain toisella, vähennys voidaan tehdä sen veroista, jolla niitä on.


Säilyttäkää kuittinne !
© CopyRight Pentti Roitto

Takaisin sisältöön | Takaisin päävalikkoon