22.7.2010 

Taas on aika vierähtänyt ja tapahtumia kertynyt. Ollaan käyty parissa näyttelyssä ja lomareissukin heitettiin tässä välissä. Kesä on ollut todella kuuma joten hiljaiseloa koirien osalta on vietetty.

Aloitetaan vaikka Kotkan KV näyttelystä joka oli 19.6. Sinne olin ilmoittanut Minton ja Manun. Minto kilpaili käyttöluokassa ja sai tulokseksi H:n tällä kertaa. Tuomarin mielestä oli liian pieni ja sukupuolileimaltaan olisi pitänyt hänen makuun oli vahvempi ;) Manu sitten tyydytti tuomaria paremmin, junnuluokan voitto, PU3 ja SERT. Irakin oli ilmoitettu, mutta jätin sen kotiin kun karvanlähtö oli just siinä karmeassa vaiheessa, että koko koira oli vaan tupsua ja takkua täynnä. 

Manun lonkkatulokset on saapunut kennelliitosta ja terve poika, lonkat A, kyynärät 0 ja silmätkin terveet. Kiitos Sirpalle jo kolmannesta luustoltaan terveestä koirasta, näiden kanssa on hyvä harrastaa. 

Kesälomareissulle suuntasimme juhannuksen jälkeen pohjoista kiertämään. 11 päivää ja 3400 km joten siinä ajassa kerittiin käydä pohjois Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Viimeisenä reissupäivänä olikin vuorossa Gällivaaran KV näyttely johon Manu ja Minto oli ilmoitettu. Tavoitteena oli yrittää Mintolle Cacibia ulkomailta ja sehän onnistui. Minton saldo ROP, SERT ja Cacib ja Manu hienosti PU2 vara-cacibilla. Tyytyväinen täytyy poikiin olla!

Kotiin kun päästiin onkin ollut sellaiset helteet, että koirat on vain ollut ja välillä käyneet uimassa. Karvanlähtö on kaikilla nyt karmeimmillaan joten ihan hyvä etten ole muistanut ilmoittaa niitä mihinkään näyttelyyn. Manun kanssa on alettu iltaisin tekemään pieniä juoksulenkkejä, se kun ei voi ymmärtää miksi pitäisi olla paikallaan kun on kuuma, joten sitä on pakko hiukan liikuttaa. Sijaistoimintoja alkaa muuten tulemaan esille, eikä välttämättä mitään miellyttäviä =)  

Sarilta Utamuutin Kennelistä odotellaan uutisia, siellä pitäisi olla palleroita tulossa lähiaikoina. 

24.5.2010 

Tapahtumia on taas kertynyt jonkun verran kuluneina viikkoina. Minton kanssa käväistiin luonnetestissä ja poika käyttäytyi siellä tyypillisen Mintomaisesti eli iloisen höseltävästi joka ei todellakaan voi ymmärtää, että kukaan ihminen voisi haluta tehdä jotain pahaa. Kaikki osiot sujuivat hyvin ja ainoat miinuspisteet tuli pienestä taistelutahdosta. Kelkkaa se jopa haukkui ponnekkaasti ja kun tuomari loppuarvostelussa kysyi, tuliko koirasta esiin mitään yllättävää, en keksinyt muuta kuin sen, että se osaa sittenkin haukkua vakuuttavasti jos haluaa. Loppupisteet oli sitten 125, eli aikakin sitä mitä kuvittelinkin sen saavan. Loppukommentina tuomari vielä sanoi, että se ihminen joka saa tämän koiran suuttumaan on varmasti sitten todellakin paha =)

Viime lauantaina käytiin Iran ja Manun kanssa Haminan KV näyttelyssä. Manu oli PU2 ja sai ensimmäisen SERT:insä ja Iralle tuli tällä kertaa EH. 

Tänään oli sitten Manun lonkkakuvien vuoro. Lonkat ja kyynärät näyttivät hyviltä ja nyt odotellaan vaan Kennelliitosta viralliset tulokset. Silmistä siltä löytyi PPM jonka ei pitäisi häiritä sitä millään lailla. Iran silmätkin tarkastettiin ja sieltä löytyikin harmiksemme laaja kaihi. 2 1/2 vuotta sitten silmät olivat täysin terveet joten nyt vain toivotaan ettei olisi mitenkään ärhäkkää sorttia ja koira pärjäisi sen kanssa hyvin lopun elämäänsä, mutta tulevaisuus näyttää miksi se kehittyy. 

Muilta osin ollaan huilailtu ihan täysin, parin viikon hellejakso rajoitti koirien liikuttamista aika lailla. Uimaan en ole vielä viitsinyt koiria viedä kun kaikki ovat vielä täydessä turkissa. Kunhan karvat lähtee pääsee kaverit taas rantaan polskimaan.

17.4.2010 

No niin, täällä taas, pitkän itseni potkimisen jälkeen sain viimeinkin aikaiseksi päivitellä sivuja sieltä täältä. Manun sivulle on ilmestynyt hieman uusia kuvia pojasta, suurkiitos taas jälleen kerran Kiurun Marja-Liisalle! Koirien omille sivuille on päivitetty tulokset talven kisoista ja näyttelyistä ja gallerioissa on muutama uusi kuva kaikilla. Lisää kuvia lisäilen kunhan kerkiän. 

Tässä välissä ollaan keritty käydä parissa näyttelyssä ja piipahdettiin Utajärvellä kuormanvetokokeissakin isompien kanssa. Molemmat koirat vetivät hienosti KVK1 tulokset. Mintolle oli ensimmäinen kerta kokeissa, kun ei ole ikänsä puolesta aikasemmin päässyt ja tavoite olikin vain saada hyväksytty tulos, eli tyytyväinen olen suorituksiin molempien koirien osalta. 

Viime viikonloppuna oli vuorossa Alaskanmalamuuttien Erikoisnäyttely, tällä kertaa Hämeenkyrössä. Minto ja Manu oli ilmoitettu ja pojat saivat molemmat ERI:n ja olivat luokkansa toisia. 

Muuten täällä odotellaan jo kesää, kevät on jo aika pitkällä ja koirat ovat ansaitulla lomalla. Toki pyörän ja kickbiken kanssa liikutaan, mutta ilman mitään tavoitteita tällä hetkellä. Koirat ovat tosi onnellisia kun päästään metsään tekemään pitkiä lenkkejä.  Laumassa vallitsee edelleen harmonia kaikkien kesken, eli pojatkaan ei ole näyttäneet merkkejä siitä etteikö voisi jatkossakin tulla toimeen keskenään. 

15.2.2010 

Parin viikon sisällä onkin ollut tapahtumia taas parikin. Ensiksi käväisimme Keuruun ryhmänäyttelyssä 7.2 sunnuntaina Minton ja Manun kanssa. Ajomatka oli pitkä ja jälleen kerran ihmettelin omaa mielenterveyttäni aamuyöstä herätessäni ja lähtiessäni  matkaan, mutta kun paikalle pääsi niin olihan se taas ihan mukavaa. Ja kannattavaa, sillä Minto oli KÄY ERI1,  PU1 ja ROP. Manulle tämä oli ensimmäinen virallinen näyttely ja treenit on sen kanssa jäänyt aika vähälle mutta silti se oli JUN ERI 2, PU4 saaden vara-sertin. Hieno aloitus meidän vilperin näyttelyuralle :)

Eilen sitten ajelimme Ylämaalle osallistuen Kasarin Salpasäpinöihin. Matka oli n.10 km ja ura todella pehmeä ja upottava. Sain Marja-Liisalta ja Pekalta Yepan lainaksi meidän valjakkoon, joten ajoin ensimmäistä kertaa kisoissa kolmella koiralla. Manu kun ei vielä ikänsä puolesta saa osallistua. Reitti oli aika raskas ja tytöistä ei kumpikaan ollut vireessä joten Minto kyllä taas lunasti paikkansa työkoirana ja hoiti homman hienosti kotiin. Iralle rata oli raskas kokonsa vuoksi ja Yepalla taisi vaivata hiukan valeraskaus joten ihan täydessä tikissä ei tämä valjakko ollut tällä kertaa. Hienosti me silti päästiin maaliin asti ja kaikki koirat tekivät hienoa kykynsä mukaista työtä. Ohituksia tuli paljon ja ne sujui kuin oppikirjasta ikään. Ylpeä voin olla kaikista koirista. Yepa ei ole ennen meidän valjakossa juossut, mutta hienosti kuunteli ohjaajaa eikä tytöilläkään ollut minkäänlaista eripuraa keskenään. 

Kiitos Marja- Liisalle ja Pekalle koiran lainasta, otan kyllä toistekin jos vain annetaan =)

4.2.2010 

Vuoden ensimmäisen kuukausi on jo mennyt ja vasta nyt saan tarinaa tännekin aikaiseksi, pienen painostuksen jälkeen! Ensiksi, meillä on tänä vuonna kunnon talvi täällä Etelä-Suomessakin. Kahdeksan vuotta olen täällä nyt asustellut ja kertaakaan ei tällaista talvea vielä ole ollut! Lunta on kunnolla ja pakkanenkin paukkuu yli kahdenkymmenen asteen melkeinpä päivittäin. Huippulukemat taitaa olla jo melkein kolmekymmentä astetta. Hyvä näin, kyllä talvella pitääkin olla lunta ja pakkasta. Koirat on nauttinut kun on päästy kunnolla ajamaan reellä ja on saanut lumessa telmiä. Tällä hetkellä lumen syvyys on meillä 78 cm. 

Yksissä kisoissakin ollaan keritty käydä, Toivakkaan taas lähdettiin vaikkei koirat missään kisakunnossa ollutkaan, mutta tulipahan osallistuttua kuitenkin. Varsinaiseksi retkiajoksi se kyllä meidän osalta muuttui, mutta loppuun asti tultiin, vaikkakin hitaasti =) 

Kotosalla ollaankin sitten ajeltu sitäkin innokkaammin. Nuori herra Manukin on ollut kolmantena mukana ja sille tuntuisi olevan elämäntehtävä tuo vetäminen. Alussa juoksi yksin takana kun ei malttanut olla isompia nälvimättä juostessa, mutta nyt on siirtynyt Minton kaveriksi keulaan jolloin Ira saa hoitaa takakoirana olemisen. Ja se tuntuukin sopivan molemmille paremmin. Näillä nyt sitten treenaillaan ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. 

Ylämaalla käytiin valjakkosamojedien retkiajoihin osallistumassa kolmen koiran voimin ja matka (16,5 km) oli Manulle pisin mitä se on juossut, niin hienosti poika oli mukana.

Ruotsista saimme hyviä uutisia Kennel Snocribiltä, Desnalle syntyi 7 tyttöpentua, eli Mintosta tuli sitten kertaheitolla 7 lapsosen iskä. 

Tämmöistä tällä kertaa. Vielä olisi ohjelmassa joku kisa käydä tälle talvelle ja ollaan tuossa kourmanvetokoettakin suunniteltu. Muutama näyttelykin on jo keväälle katsottu, joten touhua kyllä riittää. Kaikista eniten kuitenkin odotellaan perinteisiä ALMA:n talvipäiviä ja siihen yhteyteen olevaa talvilomaa, kyllä jo sen tarpeessa olenkin.  

Uutisarkistot:

Uutiset 2009 | Uutiset 2008 |  Uutiset 2007 | Uutiset 2006

 

Desing by Marja-Liisa | Copyright Virpi Salminen