Unien tulkinta
Unet ja elämänviisaus
Unikurssit
Unikirjat
Unien Majatalo
Satujen tulkinta
Sadut ja elämänviisaus
Kurssit
Kirjat saduista ja
tarinoista
Itsetuntemuksen ohjaus
Kirjoja rakkaudesta
Sairauksien viestit
Mielikuvat/itsetuntemus
Kurssit
Kurssiohjelma
Kurssien sisällöt
Kurssit Lapissa
Kurssit Kreikassa
Järjestä kurssiPäivitetty 14.05.2007

 

KURSSITARJONTAHuom! Tämä lista päivittyy hitaammalla tahdilla kuin www.unientulkinta.fi sivulla oleva ajantasaisempi tieto
http://www.unientulkinta.fi/tietoa/kurssit.html

 


Henkisen elämän syventäminen unien avulla

Turku Konsan kartano 18-20.05.07  
Tavoitteena on auttaa ymmärtämään unien kieltä ja antaa vihjeitä henkiseen kasvuun  ohjatun unityöskentelyn avulla. Unet syntyvät mielleyhtymien avulla päivän huolista, toiveista, vaivoista ja sairauksista. Syvemmällä tasolla unissa näkyy myös sielun tila: henkinen hyvinvointi ja huoli oman hyvän elämän toteutumisesta. Kurssilla käsitellään unien syntyä, tulkinnan perusteita ja unien sellaisia ohjaamisen tekniikoita, joilla unimaailmaa voidaan syventää. 
Unitilan näyt, kuulo- ja väriaistimukset saattavat sisältää oivalluksia, joiden avulla päivän ratkaisut helpottuvat ja elämänlaatua voi parantaa. Kaikki luovuus lähtee näistä samoista kokemuksista. Unissa ihminen on luovuutensa lähteillä, yhteydessä oman olemisensa perumielikuviin, alkukuviin. Nämä ihmisen 'elämänkäsitysten' taustalla olevat mielikuvat ohjaavat myös päivän tekoja, tunteita ja mielialoja. Niihin tutustuminen rikastuttaa elämää ja mahdollistaa oman henkisen kasvamisen.
ilm. Olavi Moilanen, puh 040-5626674 tai sähköpostilla 

Shamanismi - matkoja mielen historiaan

  Kotka Mariankatu 24 lk. 6.6 ja 13.6 klo 17-21
Shamanistiset tekniikat voidaan ymmärtää keinotekoisiksi uniksi. Itsetuntemus ja käsitykset ihmisen uskonnollisista juurista avartuvat shamanististen perinteiden ja harjoitusten avulla. Ilmoittautumiset puh. 05- 234 4553

Mielikuvat ja shamanismi itsetuntemuksessa ja parantamisessa

Räisälän opisto 18-20.6   alkaen ma. klo 12.00
Ihmisen olemisen perusta on tunteissa. Vaikka tunteet eivät ole hallittavissa, niitä voidaan tunnistaa ja tutkia mielikuvien kautta. Tunteisiin voidaan parhaiten myös vaikuttaa mielikuvatyöskentelyllä. Unet ovat ihmisen spontaania mielikuvatyötä, jossa tunteet ilmenevät erilaisten henkilöhahmojen ja tapahtumien muodossa. Unet ovat tunteiden puhetta. Mielikuvien muodostumisen perusta on kunkin kulttuurin satu- ja tarinaperinteessä. Käyttämällä tarinaperinteen vihjeitä voidaan erilaisilla rentoutustekniikoilla tuottaa itsetuntemuksen ja terapiatyön perustaksi eläviä mielikuvia. Ne ovat ikäänkuin keinotekoisia unia, joissa piilotajuiset tunteet saadaan ilmenemään kulloinkin halutun asian tai elämäntilanteen suhteen. Itsetuntemuksessa ja terapiassa voidaan mielikuvatekniikoilla tutkia turvallisesti vaikeitakin asioita. Kun asiaa katsotaan tehdyn tarinan muodossa, ahdistus yleensä vähenee ja menneisyyden vaikeatkin asiat voidaan kohdata. Järjen tasolla traumaattisen asian kohtaaminen on vaikeaa, koska siinä asia kytkeytyy arjen todellisuuteen. Tarinaperinteen mielikuvissa asioita katsellaan ikäänkuin satuna tai unena jolloin menneisyyden tunteiden kohtaaminen muuttuu leikinomaiseksi, "vain uneksi". 
Kurssilla opetellaan ymmärtämään mielikuvien kieltä ja mielikuvatekniikkojen käyttöä. Kurssilaisilla on samalla mahdollisuus tunnistaa omia tunteitaan ja parantaa elämänlaatuaan  
Ilmoittautumiset opistolle puh. 025460335

Itsetuntemus & talkookurssi 

Teno/Unien majatalo 1.- 7.7.   30 e
Talkookurssilla tehdään päivisin 5-6 tuntia talkootöitä rakennuksella. Kurssiin kuuluu aamun uniryhmä sekä illan itsetuntemusharjoitukset ja eläntaidollinen ohjaus. Myös päivittäinen pääateria sekä majoitus ovat ilmaisia.  

Unitapahtuma: Unet ruumiillisuuden peilinä 

Teno/Unien majatalo 8. 7 klo 17.00- 10.7. klo 17.00
Tapahtumassa pohditaan ruumiin ns. hiljaisen tiedon näkymistä unissa.  Varsinainen osaamisemme taso on ruumiimme taidoissa. Ruumiimme kantaa sukupolvien takaista viisautta. Se osaa menetyksen hetkellä surra, ahdistua ahdistavassa tilanteessa, pelätä, kun on syytä pelkoon. Ruumiimme tunnistaa tilanteen ennen mieltä. Se osaa hävetä, jos alamme käyttäytyä häpeämättömästi, ruumiimme loukkaantuu ensin, jos meitä loukataan jne. Nykyisin voidaan osoittaa tieteellisesti, että emme punastu häpeästä, vaan ihminen tajuaa häpeävänsä, kun puna on tullut kasvoille. Ruumis reagoi ensin veren tuomisella kasvoille, jotta osaisimme hävetä käytöstämme. Samalla ruumiimme antaa jo ulkopuoliselle viestin, että ruumiini tunnisti väärän teon.  Ihmisen syvimmistä taidoista ainakin 99 prosenttia on ruumiin tason piilotajuista osaamista. Ruumis osaa sellaisiakin tunteita, ilmeitä, eleitä, kokemisen tapoja, joista emme koskaan tule tietoiseksi. Ruumiissa sairaudet ja ongelmat ilmenevät paljon aikaisemmin, kuin tulemme niistä tietoiseksi. Unet ovat meille useimmalle ainut peili tutustua tuon valtavaan osaamisen alueeseen, joka meillä tahtoo unohtua.
Nykyisin puhutaan tietoisesta ihmisestä. Tietoisuuden korostamisella ihmisestä tehdään eläimiäkin tyhmempiä. Tosiasiassa meillä on eläintenkin viisaus; osaamme vaistota, aavistaa, varoa, innostua, ihastua, leikkiä, tunnistaa pienimmistäkin vihjeistä tai kosketuksesta toisen tunteet ja aikeet. Nämä taidot ovat meillä, kuten eläimilläkin piilotajuisia. Unien kautta täkin eläinkerrosta meissä voidaan lähestyä. Eläinunet, kasvien ja eläinten ?kielen? ymmärtäminen unissa ovat tästä esimerkkejä.
Tämän unitapahtuman aiheet sopivat kaikille unistaan kiinnostuneille, mutta etenkin sairauksien ja tunnekokemusten kanssa työskenteleville.    Kurssin hinta 95 € sisältää päivittäisen opetuksen, majoituksen 2-3 hengen huoneissa ja kahvit ja ruokailut. 90 euron lisäkorvauksesta järjestetään mahdollisuus majoittua Tenon Eräkievarissa. Pelkästään ohjelmaan ja ruokailuihin osallistuminen maksaa 60 €.

Unista elämänviisautta

Ilmajoki Etelä-Pohjanmaan opisto  la 21.7. klo 10-18, su 20.7. klo 10-16
Unet ovat tehokas elämäntaidon, viisauden ja luovuuden lähde. Unet syntyvät vapaista mielleyhtymistä, joita ohjaa huoli paremmasta elämästä. Unissa näkyvät myös piilotajuiset toiveet, pelot ja  sairaudet. Unia voidaan oppia myös tuottamaan unennäkijän haluamista aiheista. Tällöin voidaan saada unien syvällinen viisaus käyttöön halutulla tavalla: tehdä niiden avulla luovia keksintöjä, hakea runoja, kaunista musiikkia tai saada elämälle opastusta unien ja tarinaperinteen viisaudesta. Unia voidaan käyttää tehokkaasti elämänlaadun parantamisen välineenä. Myös suuri osa keksinnöistä tehdään öisin unitilassa. Harjoittelun avulla voidaan oppia ymmärtämään unia ja  muistamaan ne selkeämmin.

Uni, talkoo & hillakurssi  

Teno/Unien majatalo  30.7.- 6. 8.   Maksu 30 e
Kurssilla tehdään päivisin 4 tuntia talkootöitä rakennuksella sekä  tehdään kurssiaikana 2-3 hillaretkeä. Kurssiin ohjelmaan kuuluu aamun uniryhmä sekä illan itsetuntemusharjoitukset ja elämäntaidollinen ohjaus. Kurssin hintaan kuuluu päivittäinen aamupala, kahvi ja pääateria sekä majoitus 2-3 hengen huoneissa. 
Ilm. puh 040-5626674 tai   

Unia, värielämyksiä ja henkisiä löytöjä, ruskaretkiä:

Teno & Norja 3. - 11. 9.  25 e/vrk.
Kurssille voi tulla milloin tahansa ko. ajanjakson aikana ja lähteä myös pois oman aikatalunsa mukaan. Hinta sisältää päivittäisen uniryhmätyöskentelyn, itsetuntemusohjauksen, opastetut vaellukset tunturimaisemissa, elämäntaitojen opastuskeskustelut sekä yhden yhdessä laitetun "erä"aterian päivässä sekä yöpymisen omissa makuupusseissa tai omissa lakanoissa Tenon Unien majatalossa. Päivisin tehdään vaelluksia läheisiin ruskan värjäämiin tunturimaisemiin.
   Ilm. puh 040-5626674 tai 

ÄIJÄJOOGA  (46 t) 65 €

Kotka Opintokeskus Karhu liikuntasali ti. 19.15-20.45 (11.9.-8.4.)
Miesten joogaryhmässä opitaan rennompi tapa elää, hankitaan parempaa mielenrauhaa ja hyviä unia. Miehet harvoin tunnistavat ruumiissaan olevat jatkuvat jännitykset ja niihin liittyvät sairaudet ja kivut.  Joogaryhmässä opitaan havaitsemaan oman ruumiin tila ja opetellaan harjoitusten avulla rentoutumaan. Jooga on tapa rentoutua myös ilman olutta ja saunaa. Kun oppii joogaamaan voi joka-aamuisen harjoituksen hyvän yöunen jälkeen olla töissäkin rennompi ja energisempi koko päivän.
Tutkimukset osoittavat, että joogaajat mm. vanhenevat hitaammin ja säilyttävät miehiset kykynsä pitempään.  Tunneilla tehdään keveitä perusharjoituksia, venytellään oman hengityksen tahdissa. Sopii sekä jäykkiksille että vähän notkeammille. Ennakkotietoja tai kokemusta joogasta ei tarvita. Mukaan joustavat vaatteet.
Ilmoittautumiset opistolle puh. 05- 234 4553

Unet itsetuntemuksen syventäjänä

Hyvinkää kansalaisopisto   pe 28.9. klo 18-2, la. 29.9. klo 9-16,  su. 30.9. 9-16 
Unet ovat tehokas elämäntaidon, viisauden ja luovuuden lähde. Unet syntyvät vapaista mielleyhtymistä, joita ohjaa huoli paremmasta elämästä. Unissa näkyvät myös piilotajuiset toiveet, pelot ja sairaudet. Siksi unia voidaan käyttää tehokkaasti elämänlaadun parantamisen välineenä. Myös suuri osa keksinnöistä tehdään öisin unitilassa. Harjoittelun avulla voidaan oppia ymmärtämään unia ja muistamaan ne selkeämmin. Unia voidaan oppia myös tuottamaan unennäkijän haluamista aiheista. Tällöin voidaan saada unien syvällinen viisaus käyttöön halutulla tavalla: tehdä niiden avulla luovia keksintöjä, hakea runoja, kaunista musiikkia tai saada elämälle opastusta unien ja tarinaperinteen viisaudesta. Kurssi sisältää perustietoja unien olemuksesta ja synnystä ja lähtökohdat unien merkityksen ymmärtämiseksi sekä pohdintoja myös enneunien mahdollisuuksista.
Ilmoittautumiset opistolle puh. (019) 459 2580

Unet ja sadut itsetuntemuksen syventäjänä

Riihimäki la. 6.10 klo 10-16 su. 7.10. klo 10-16
Unet ja sadut ovat tehokas elämäntaidon, viisauden ja luovuuden lähde. Molemmat syntyvät vapaista mielleyhtymistä, joita ohjaa huoli paremmasta elämästä. Niissä näkyvät myös piilotajuiset toiveet, pelot ja sairaudet. Siksi unia ja satuja voidaan käyttää tehokkaasti elämänlaadun parantamisen välineenä.  Suuri osa keksinnöistä tehdään öisin unitilassa piilotajuisten kokemusten ja kerrontaperinteensiirtämien mielikuvien avulla.  Harjoittelemalla voidaan oppia ymmärtämään unia ja muistamaan ne selkeämmin. Unia voidaan oppia myös tuottamaan unennäkijän haluamista aiheista. Tällöin voidaan saada unien syvällinen viisaus käyttöön halutulla tavalla: tehdä niiden avulla luovia keksintöjä, hakea runoja, kaunista musiikkia tai saada elämälle opastusta unien ja tarinaperinteen viisaudesta. 
Satujen avulla voi tunnistaa omaa tunnerakennettaan ja lapsuuden taustaansa. Perinteiset sadut ovat olleet tehokas keino luotsata lapsi aikuiseksi ja rakastamiskykyiseksi ihmiseksi. Satujen merkitys näyttää olevan erityisesti juuri rakastamisen taidon ja toisten huomioon ottamisen oppimisessa. Kurssi sisältää perustietoja unien ja satujen olemuksesta, synnystä ja lähtökohdat niiden merkityksen ymmärtämiseksi sekä pohdintoja myös enneunien mahdollisuuksista.
   Ilmoittautumiset opistolle puh.  0207584656 

Unista elämänviisautta

Rovaniemi kansalaisopisto la 13.10. klo 10-16, su 14.10. klo 10-16
Unet ovat tehokas elämäntaidon, viisauden ja luovuuden lähde. Unet syntyvät vapaista mielleyhtymistä, joita ohjaa huoli paremmasta elämästä. Unissa näkyvät myös piilotajuiset toiveet, pelot ja  sairaudet. Unia voidaan oppia myös tuottamaan unennäkijän haluamista aiheista. Tällöin voidaan saada unien syvällinen viisaus käyttöön halutulla tavalla: tehdä niiden avulla luovia keksintöjä, hakea runoja, kaunista musiikkia tai saada elämälle opastusta unien ja tarinaperinteen viisaudesta. Unia voidaan käyttää tehokkaasti elämänlaadun parantamisen välineenä. Myös suuri osa keksinnöistä tehdään öisin unitilassa. Harjoittelun avulla voidaan oppia ymmärtämään unia ja  muistamaan ne selkeämmin.
Ilmoittautumiset opistoon puh. (016) 5115 622

Muutoksista tulee ilmoitus tälle sivulle. Tarkennoksia voi kysellä osoitteesta Puhelinnumeroni on 040-5626674yht. tri Olavi Moilanen Freelance kouluttaja.
- Syntynyt Suomussalmella v. 1945 ja suorittanut yhteiskuntatieteen tohtorin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa 1987. Sosiologian ja terapiatiedon välimaastossa liikkuva väitöskirja käsitteli ihmisen minäkuvan muutosta, ihmisen olemista ja halua löytää hyvä elämä uskonnon ja sairauksien kautta. - Yli 25 vuoden kokemus aikuiskoulutuksesta sekä opetus- että johtotehtävistä
- Yli 20 vuoden kokemus itsetuntemus- ja luovuuskoulutuksesta
- Pitkä terapeuttinen kokemus
- Opiskellut Harvardissa USA:ssa terapiaa ja tarinaperinteiden tulkintaa
- Julkaissut useita kirjoja unien, sairauksien, satujen ja tarinoiden merkityksestä: Elämän puhuteltavana v.1987, Elämä puhuu v.1991, Hengen kosketus v.1995, Totuus on unissa, saduissa ja tarinoissa v.1997, Lemmestä rakkauden rauhaan v.1999. (kirjoja voi tilata
täältä)Kurssien pääsivu
Aloitussivu