Tätä peliä tuli aikanaan pelattua armeijassa todella paljon.

 Kaikkien aikojen eniten valmistettu peli on kumman vaikea löytää...

Päivitetty 05.12.2008

(peli kunnostettu)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Addams Family, Bally 1992  
2/2007

Muistan vielä hyvin ensimmäiset pelit kyseisellä flipperillä Haminan sotilaskodissa. Peli oli silloin aivan uuden kiiltävä ja todella mukava pelata. Keväällä 1993 peli vaihtui johonkin toiseen flipperiin jota en millään ole saanut mieleen. Muistan vain, että se oli paljon huonompi Adamsiiin verrattuna. Kevään 1993 jälkeen en ole sitten päässytkään näkemään pelikuntoista Adamsia joten aika pitkä aika on siitä kun tuota on päässyt pelaamaan.

Peli on aiheesta kaikkien aikojen suosituin. Pelin teema on todella onnistunut ja pelin suunnittelija on saanut pelistä todella toimivan. Tehtäviä ei ole hirveän montaa mutta pelissä on mukavasti haastetta aloittelijalle ja pidemmälle ehtineelle "flipperi velholle". Esimerkkinä voisi mainita Combo-lyönnit joita löytyy kolme ja Thing:n tähdet jotka kerätään sivurampilta.

Pelissä on käytetty magneetteja todella onnistuneesti ja pelin teemaan sopivasti. Laatikosta ilmestyvä käsi - "Thing" - poimii palloja ja kentän alla olevat magneetit häiritsevät pallon kulkua tietyissä pelitilanteissa.

3/2007

Suomesta peliä ei ole löytynyt järkevään hintaan joten etsin peliä Ruotsista. Hiihtolomareissulla onnistuin tekemään kaupat Tukholmassa olevasta pelistä. Peli tuli perässä rahtifirman toimittamana seuraavalla viikolla hyvin pakattuna.

IPDB:n-tiedot

 

 

 

 

 

 

Paketti pois ja kone sisälle. Tässäkin pelissä oli alkuperäinen tarvikepussi tallessa, samoin kaikki alkuperäiset manuaalit. Varaosa sling-shot muovit oli vielä alkuperäisessä paketissa avaamattomana.

Kuljetuksessa oli irronnut lattakaapeli. Ilmankos peli ei lähtenyt käyntiin vaikka toimi Tukholmassa hyvin.

Peli oli halpa koska mansion alueen inserteistä lähtee painatukset irti lohkeilemalla. Pitää keksiä joku korjauskikka...

Kabinetin pääty oli hurjassa kunnossa. Kabinetin liimaukset olivat joskus pettäneet ja etuseinästä oli ruuvattu rumasti läpi monta ruuvia. Korjasin kabinetin kulmat ja laitoin uudet jalkojen vastinraudat sisäpuolelle. Tasoite, hionta, pohjamaalaus ja uusi decal-tarra etuseinään. Nyt se on jo uuden veroinen.

Ostin uudet insert tarrat. Vanhat lähtevät irti kevyesti rapsimalla. Ilmeisesti kentän insertit ovat jääneet valmistusvaiheessa liian alas ja ovat jääneet siksi kiiltäviksi ennen kentän silkkipainoa ja lakkausta. Aika monessa Adamsissa tuntuu olevan sama ongelma.

Komea kolmikko...

30.3.2007

Kentässä on tosiaan hiukan kulumaa Mansion-alueella. Muuten kenttä on loistavassa kunnossa. Eiköhän tuo paikkaus vielä jotenkin onnistu... Pelin kenttä on aika puhdas ja kumit on hyvässä kunnossa vaikka ovat kyllä mustat. Peliin kuuluu valkeat kumit. Tilasin muihin peleihin varaosia ja samalla tähänkin uuden sarjan kumeja. Saas nähdä koska ehtii ja malttaa aloittaa pelin perusteellisen läpikäymisen. Nyt on aika monta peliä työn alla...

1.11.2008

Koko kone tuli käytyä huolella läpi. Nyt kelpaa pelailla.

Valmista tuli...

Kartanon ikkunat on nyt kunnostettu...

Ikkunan pielissä oli kova homma. Nyt on sitten saatavissa valmis hyvälaatuinen Mansion-tarra varaosakaupoista! Tulipa tehtyä tämä kunnostus hiukan työläämmin ikkuna kerrallaan.