Sanotaan että "ensirakkaus" ei koskaan unohdu :)

 Pitkällisen haun jälkeen onnistuin viimein löytämään suosikkipelin 26 v:n takaa...

Päivitetty 01.12.2008

(kentän kuvat)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barracora, Williams 1981  
1/2007

Tämä peli aiheutti minulle 10-vuotiaana flipperikuumeen joka ei sitten koskaan parantunut. Muistan tämän pelin olleen ensimmäinen flipperi jota olen kunnolla pelannut (taisi viedä kaikki viikkorahat monen kuukauden ajan). Tämän jälkeen seuraavat elektroniset pelit joita muistan Karhulan pelihallissa pelanneeni olivat sitten järjestyksessä: Xenon, Scorpion, Black Knight, Silverball Mania, Pharaoh ja joskus myöhemmin Sorcerer.

Muistan että tämä peli oli välillä hetken poissa ja tilalla oli joku elektromekaaninen peli joka on nyt monien vuosien jälkeen varmistunut olleen Williamsin Grand Prix. Helpotus oli suuri kun sen ajan suosikkipelini Barracora tulikin takaisin... Jotenkin ne halliin samoihin aikoihin ilmestyneet videopelit eivät koskaan jaksaneet kunnolla innostaa vaikka niitäkin joskus tuli kokeiltua. Mieluummin laitoin kolikot kuitenkin tähän peliin.

Koko harrastusaikani (8 v.) olen pitänyt aktiivisesti silmällä myös ulkomaisia myynti-ilmoituksia ja flipperi-foorumeita. Kun sopiva peli viimein löytyi Ruotsin puolelta niin ei tarvinnut pitkään harkita kauppojen tekoa sillä peli oli kuvien mukaan vielä yllättävän hyvässä kunnossa ikäisekseen. Ja mikä parasta ei hinnalla pilattu... tosin myyjä sanoi pientä kulumaa jo olevan.

2/2007

Kaupat on tehty ja peli tuli rahtifirman toimittamana Ruotsista Göteborgin läheltä kotipihalle kolmessa päivässä. Tässä peli on juuri otettu pois rekasta.

IPDB:n-tiedot

 

 

 

 

 

 

Paketti pois ja kone heti sisälle. Pakkanen tuskin tekee hyvää...

Pelistä löytyy pystytyksen yhteydessä mukavia yllätyksiä: Peli onkin ollut operoinnissa Suomessa! Tuohon aikaan ihmiset eivät ilmeisesti murtaneet koneista kassalippaita sillä murtorautaa ei ole koskaan asennettu. Kabinetti on kaikin puolin hyvässä kunnossa. Vain pari pientä naarmua!

Koneen sisältä löytyi lisäksi suomenkieliset ohjekortit ja kaikki manuaalit.

Pistelasi on takaa aivan virheetön mutta hiukan nokinen ja likainen. Pikaisen puhdistuksen jälkeen lasi on kuin uusi.

Taiteilijana: Doug Watson (mm. Indiana Jones)

Hiukan kulumaa kuten myyjä sanoi... Tämä kuva on otettu salamaa käyttäen niin, että kentän pinnassa oleva lika ja pölymäärä näkyy hyvin. Eipä kiillä tämä kenttä ainakaan vielä... Kumit ovat menneet aika koviksi jo. Ettei vaan olisi ne alkuperäiset sieltä 80-luvulta. Pikainen puhdistus kentälle Novus 2:lla ja muutaman kumin vaihto uusiin jotta pääsen pian kokeilemaan.

Peli on pikaisella kokeilulla niin uskomattoman mukava pelattava että en ihmettele yhtään että menetin silloin kerrasta sydämeni. Äänet ovat aivan uskomattomat ja multiball sekä bonus-järjestelmä todella onnistunut. Targetit pitää pudottaa järjestyksessä joka sitten mahdollistaa kahden tai kolmen pallon multiball-pelin. Moninpelissä voittaja ansaitsee bonuskierroksen kuten Black Knight:ssa. Knocker on myös korvattu BK:n tapaan äänekkäällä pirikellolla. Pelistä löytyy jopa "Wizard"-moodi jos onnistuu läpäisemään kaikki bonustasot (pelin taustaääni muuttuu jokaisen tason jälkeen) sekä multiball (3 palloa) on pelattu. Tällöin peli riehaantuu ääniensä ja valojen puolesta. Muut sijoituspaikalla olijat huomasivat tämän varmasti. Muistan aikanaan silloin yli 24 v. sitten kerran läpäisseeni tämän moodin josta seuraa upea kolmen kellonsoiton sarja sekä tietysti kolme vapaapeliä. Lisäksi mahdollisesta korkeimman tuloksen ylityksestä tuli kolme vapaapeliä lisää.

16.2.2007

Bay Area Amusements:lta tuli uudet kumit ja flippereiden korjaussarjat ja näytön lasi tuon rikkimenneen tilalle. Tilaus jäi alle tullausrajan ja tuli kirjeenä kotiin viikossa. Jostakin kumman syystä muista paikoista tilatut tavarat jäävät aina tulliin. Siksi käytän usein tuota Bay:tä. Norjalainen Parts for Pinballs on myös ihan hyvä paikka mutta sieltä ei löydy osia vanhempiin peleihin ja hinnat ovat korkeammat USA:n postikuluista huolimatta.

Kenttä on tosiaan sen verran likainen, että tuo täytyy puhdistaa kunnolla ja vaihtaa kumit ennen suurempia pelailuja. Bonus-alue on jo hiukan kulunut koska kenttää ei ole pidetty puhtaana ja vahattuna. Pientä paikkailua siis joutuu tekemään ja ainakin noille paikkamaalatuille kohdille täytyy sitten laittaa uusi lakka päälle.

Kokeilin tähän kenttään samaa Magic Eraser -menetelmää Sinolin kanssa kuin Coquetelle. Tämä kenttä ei kuitenkaan näyttäisi lähtevän yhtä hyvin puhtaaksi kuin tuo Coquette. Kenttä kuitenkin puhdistui paikattavilta alueilta tuolla käsittelyllä huomattavasti vaikka pieniin halkeamiin jäikin hiukan mustaa flipperipölyä.

Koska kenttä on kuitenkin muuten hyvässä kunnossa niin paikkaan vain nuo paikkausta vaativat kohdat ja jätän kentän muuten koskemattomaksi. Coquette oli pakko lakata kokonaan koska kentän lakka oli paljon pahemmin halkeillut. Eiköhän tuo kuitenkin kestä kotikäytössä hyvin kun pitää sitten kentän puhtaana ja hyvin vahattuna. Ja koska Magic Eraser -käsittely on rankka toimenpide kentälle, niin puhdistan sillä vain kohdat jotka vaativat välttämättä puhdistusta kuten nuo lakattavaksi tulevat alueet.

BARR...

...ACORA

Valmista tuli!

Kiiltää...

Kelpaa pelailla.

Parhaimmillaan pimeässä...