Ensimmäinen oma pelihankinta oli Jack*Bot.

 Peli on kolmas sarjassa (Pinbot, The Machine: Bride of Pinbot ja J*B).

Päivitetty 01.12.2008

(sivujen ulkoasu)

Jack*Bot, Williams 1995 (myyty)  

2000

Omaa peliä oli haaveiltu jo vuosi ja samalla mietin mahdollisia vaihtoehtoja ensimmäiseksi peliksi. Tietyn koneen saaminen Suomesta tuntui tällöin todella vaikealta. Hankintalistallani oli tietysti koneet joita muutkin ehkä halusivat.

1/2001

Ensimmäinen flipperi piti viimeinkin saada. Operaattorilla sattui olemaan hyväkuntoinen peli myytävänä. Kuntoon nähden hinta oli kohdallaan (tinkimisen jälkeen), joten kaupat tuli tehtyä saman tien. Olin aiemmin nähnyt muutamia operaattoreiden myymiä koneita eikä niiden kunnossa ollut paljon kehumista. Tämä oli kuitenkin poikkeus ja oli yhtenä vaihtoehtona hankinnoissa. Olin pelannut aiemmin peliä muutaman kerran ja se vaikutti ihan mukavalta.

Seuraavana päivänä hain pelin kotiin veljen avustuksella. Peliä tietysti tuli pelattua heti paljon vaikka se melko likainen olikin. Osa kumeista alkoi murtua pian ja päätin aloittaa pelin kunnostuksen. Uudet kumit ja lamppuja tilasin Pelika:lta.

Koneen sisällä olleiden siirtolappujen mukaan kone on ollut vain kahdessa paikassa Keski-Suomessa urheilutalolla ja liikuntakeskuksessa. Ilmeisesti peliä ei ole siellä kauheasti pelattu sillä se oli sisältäkin todella siisti eikä pölyä ollut juurikaan. Lamppujen insertit olivat kentän alapuolelta melko puhtaat. Kaikki bumberien helmat olivat kuitenkin halki ja ne piti vaihtaa uusiin. Koneen sisällä oli kaikki alkuperäiset manuaalit ja tarvikepussi jossa oli koneen mukana toimitettuja varaosia kiitettävä määrä kuten uudet sling-shot muovit.

2/2001

Sain kunnostuksen valmiiksi vasta parissa viikossa sillä osien tuleminen  Pelika:lta kesti kumman pitkään. Kunnostuksessa ei tullut eteen mitään ihmeempiä ongelmia. Olinhan tutustunut flippereihin jo etukäteen APZ:n mainioilla sivuilla. Ainoastaan bumperit tuli kasattua ensimmäisen kerran väärin ja lampun kanta tuli väärään asentoon. Kuvassa on minikentässä mustat kumit. Minikenttään kuuluu valkeat kumit joita en silloin saanut.

Pelin sääntösetti ei ole kaikkein monimutkaisimmasta päästä ja multiball on helppo saada käyntiin lukitsemalla kaksi palloa visiirin alta paljastuviin silmäkuoppiin. ”Now I see you!” Todelliset haasteet tulevat eteen Magavisor-moodissa, jonne pääsy on huomattavasti vaikeampaa kuin perus multiball.

Pelin toinen erikoisuus on nouseva ja laskeva ramppi, jonka kautta pallon saa minikentälle, josta  on mahdollisuus saada palkintoja. Osa palkinnoista kerätään lyömällä pallo rampin alle tietyn ajan kuluessa. Casino run-moodi todella haastaa pelaajan uhkapelaamaan pisteistä ja extraball:sta. Mainio kone omalla tavallaan.

4/2004

Peli vaihtaa omistajaa. Samalta paikkakunnalta oleva ostaja oli kiinnostunut koneestani ja kaupat syntyivät nopeasti. Itselleni jäi sentään reilu kuukausi aiemmin hankittu Road Show. Jälkeenpäin olen kuitenkin hiukan harmitellut, että J*B:stä tuli luovuttua sillä se oli niin hyvässä kunnossa. Kabinetti oli ulkopinnasta lähes virheetön ja värit eivät olleet vielä yhtään haalistuneet niin kuin monesti ovat.

 

IPDB:n tiedot