Saksasta löytyi harvinainen peli. Mielestäni tämä on parempi kuin Black Knight.

 Williams valmisti neljä split-level peliä 80-luvun alussa jonka jälkeen tehtiin Barracora.

Päivitetty 01.12.2008

(kunnostus)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pharaoh, Williams 1981  
1/2008

Tätä peliä tuli pelattua paljon Karhulan pelihallissa ja myöhemmin peli oli pitkään Karhulan uimahallin kahviossa.

Myös Black Knight oli samoihin aikoihin paljon pelattavissa mutta tuntui silloin liian vaikealta ja tykkäsin enemmän Pharaoh:n kentästä.

Saksasta löytyi edullinen toimimaton projektikone joka oli kuitenkin vain vähän kentästä kulunut. Sain järjestettyä samalta myyjältä toisenkin koneen kaupat joten rahtikulut saatiin puoliksi toisen harrastajan kanssa.

2/2008

Pelit saapuivat viikon kuluttua tilauksesta.

Kentässä on jo hiukan kulumisen jälkiä nähtävissä. Peli on kuitenkin aika harvinainen ja vaikeasti löydettävissä joten päätin ostaa tämän ja paikkaan sitten kentän parhaani mukaan. Kokemusta on jo ehtinyt kertyä muista koneista jonkin verran joten eiköhän tämäkin siistiin kuntoon tule.

Korjasin virtalähteen ennen ensimmäistä käynnistyskokeilua. Eipä toiminut vielä. Lopulta jouduin vaihtamaan prosessorikortilta kaikki piirikannat ja korjasin myös korttien välisen pitkän liitosriman. Vaihdoin myös paljon virtaliittimiä uusiin jotta sain pelin pysymään luotettavasti päällä.

IPDB:n-tiedot

 

 

 

 

 

 

AAARRRRGGGHHH!!! Tuohon on väkisin tungettu vääränlaiset kumit ja homma on varmistettu lyömällä NAULA kentän läpi. Kentän alta on iso pala vaneria lohjennut irti. Toisesta tolpasta puuttuu kumi taas kokonaan. Ilmeisesti tuon naulan on ollut tarkoitus pitää metallista ohjainta paikallaan sillä väärä kumi on työntänyt sitä ulospäin. Metallin kiinnitysruuvi puuttui eikä se olisi paikalleen mennytkään tuon järjettömän virityksen kanssa. Ilman kumia olevaan tolppaan on kulunut selvä kuoppa pallon iskujen voimasta. Myös yläkentältä puuttui kumeja pienistä metallitolpista. Pelissä olikin mukana aika naarmuiset pallot joka selittääkin kentän alkaneen kulumisen.

Puheet olivat kateissa ja äänet pätkivät satunnaisesti. Vika löytyi äänikortin ja puhekortin yhdistävästä lattakaapelista (kuvassa). Myös puheen ja äänen välistä voimakkuussuhdetta säätävä trimmeri oli likainen eikä toiminut kunnolla. Välillä peli hiukan sekoilee puheissa ja jättää joskus lauseen kesken. Pitänee vaihtaa näiltäkin korteilta piirikannat ja nuo elkot uusiin. Kuvan alareunassa näkyy yksi vaihdetuista virtaliittimistä.

Kentän alapuolen puhdistus on likaista hommaa. Tämän ikäisestä pelistä kannattaa puhdistaa kaikki plungerit ettei pölyä kerry heti taas kentän yläpintaan.

Kenttä alta katsottuna.

Monen päivän työ ja kentän alapinta alkaa olemaan puhdas. Nyt ei malta vielä aloittaa kentän yläpinnan perusteellista kunnostusta. Pikainen puhdistus Novuksella ja puuttuvat kumit paikalleen jotta pääsee pelaamaan.

20.6.2008

Pelin flipperimekanismit on aika lopussa joten tilasin uudet. Nyt pallo jaksaa mennä jyrkän rampin ylös hyvin ja osua yläkentän kohteeseen kuten on tarkoituskin. Pelissä on varsin hienosti suunnitellut lyöntiradat. Rampilta ei siis lyödä pelkästään yläkentälle, vaan oikein tähdätty lyöti saa pallon osumaan yläkentän kuoppaan tai targetiin.

2.8.2008

Peliin ilmestyi mystinen vika ja se alkoi polttamaan satunnaisesti solenoidien sulaketta. Faaraon kirous on iskenyt! Inhottava vika sillä sulake palaa joskus vaikka kortilta lähtevä liitin olisi irti. Vian täytyy siis olla itse kortissa. Saman ikäiset Ballyt on kyllä helpompia korjata kuin nämä yhteenliitetyt driver/prossukortti Williamsit.

1.9.2008

Johan oli hankala vika löytää. Yhden target-pankin ohjaustrankun jalka oli poikki. Ilmeisesti tuo sai aikaan kummallista toimintaa driver-kortille ja aiheutti sulakkeen palamisen yleensä aina juuri pallon alussa kun kaikki target-pankit resetoidaan kerralla. On tietysti mahdollista että kortissa oli jotakin muutakin hämärää joka kuitenkin tuli kuntoon kun käytin korttia irti.

Pitää aloitella puhdistusta. Yleisvalon lamppuja oli näköjään monta pimeänä. Ilmankos yläkenttä näytti niin hämärälle. Yläkerran sling-shotin edessä on kuluma paikattu ruskealla maalilla. Pitää yrittää itse paremmin...