Vuosi 1980. Sukuviesti tulee jälleen.

Tänä vuonna seurallemme oli varmaankin suurin saavutus se, että lopultakin painettiin Hyväristen Sukuviesti N:o 2. Nyt otettiin 1500 kpl painos ja se postitettiin kaikkiin Hyväristen talouksiin, joiden nimet saatiin selville puhelinluetteloista ja henkilökohtaisen tuntemisen kautta. Lehden välityksellä suoritettiin myös jäsenhankintakamppanja, mikä tuottikin noin 100 uutta jäsenperhettä. Jäsenmaksuja ei peritty enää jokaiselta perheenjäseneltä erikseen, vaan perhe maksoi yhden jäsenmaksun.Matti Hyvärinen, seuran sihteeri ja Sukuviestin toimittaja".

Lehden painatuksen ja postituksen tukemiseksi järjestettiin valta­kunnalliset suurarpajaiset. Uudenmaan lääninhallituksel­ta anottiin lupa 1000 arvan myymiseen koko Suomen valtakunnan alueella. Näin kerättiin rahaa 2500 mk.

Seuran jäsenmaksu nousi 20 mk:sta 30 mk:aan. Vuosikokous pidettiin Helsingissä Katajanokan kasinolla 3.5.1980 ja sukukokous 26.7.1980 Siilinjärven kuntouttamiskeskuksessa Vuorelassa. Läsnä oli 116 suvun jäsentä.

Sukuseura sai myös uuden kunniajäsenen, kun rakennusneuvos Viljo Olavi Hyvärinen hyväksyttiin 26.07.1980 pidetyssä sukukokouksessa Hyväristen Sukuseura ry:n kunniajäseneksi, seuran hyväksi tapahtuneen ansiokkaan toimintansa vuoksi.
Vuoden 1980 sukukokouksen juhlapuhujana oli sukututkija Toivo Pietikäinen, (äiti Hyvärisiä) hän esitelmöi Savon oloista 1500-luvulla.

Sunnuntaina 27. heinäkuuta 1980 teimme Puijo -laivalla retken Paukarlahteen, Hyvärilänniemeen, missä vietimme kauniin aurinkoisen sään lämmössä ikimuistoisen päivän syöden Marttojen valmistamaa maukasta rantakalaa ja piirakoita sekä jutellen tuttavien ja sukulaisten kanssa kaikessa rauhas­sa ilman suurempaa kiirettä.


Matkalla Kuopiosta Hyvärilänniemeen.


Hyväristen Sukuseura ry:n johtokunnalla oli miellyttävä tilaisuus vierailla Turussa lokakuun 25 päivänä 1980. Elisabet Hyvärisen kotiin oli kokoontunut joukko Hyvärissukuisia henkilöitä perustamaan sukuseuralle alaosastoa.

Turun alaosaston ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Onni Koponen (äiti Hyvärinen), varapuh.johtajaksi Elisabet Hyvärinen ja sihteeriksi Kirsti Kari. Jäseniksi valittiin Osmo Kari ja Ismo Hyvärinen. Turun alaosasto toimii edelleen ja nykyinen puheenjoh­ta­ja on Elisabet Hyvärinen.

Turun alaosaston kokoontuminen Elisabet hyvärisen kotona.

Copyright 2001Timo Jäkkö