Vuosi 1987, Sukuviestejä "täysi määrä". Sukukirjat.

Vuosi 1987 oli työntäyteinen, varsinkin Hyväristen Sukuviestin päätoimittajalle/sihteeri-sukututkija Matti Hyväriselle. Meidän oma Sukuviesti ilmestyi 4 kertaa ja Hyväristen kauan kaivatut sukukirjat näkivät päivänvalon. Niitä ilmestyi yhteensä 3 eri kirjaa ja kuudesta sukuhaarasta. 1. Kiekkala-Kitee, 2. Polvijärvi-Kontiolahti ja 3. Puutossalmi-Tuusniemi.

Sukuseuran vuosikokous pidettiin helluntaina 6-7 kesäkuuta Tuusniemellä nykyisessä Happolan talossa. Talo on entinen Hyväristen asuttama tila. Talon emäntä Lyyli Happonen oli avustajineen valmistanut ruokailut ja kahvit. Varsinainen kokous pidettiin talon avaralla nurmikentällä, mihin oli tuotu tarvittavat penkit ja pöydät.

Kaisa Hyvärinen esitti paikkakuntalaisten tervehdyksen ja Tuusniemen kunnansihteeri toi kunnan tervehdyksen Hyvärisille, samalla kertoen kunnan elinkeinoelämästä, palveluista ja historiasta.

Sukuseuran kukkatervehdyksen sankarihaudoille kävivät viemässä Esko Hyvärinen Kuvelammelta, Esko Hyvärinen Juurikkamäeltä ja Matti Hyvärinen Jännevirralta. Aikaisemmin kävivät rakennusneuvos Viljo Olavi Hyvärinen ja kapteeni evp. Petter Hyvärinen tervehdyskäynnillä Tuusniemen Osuuspankin täyttäessä 80 vuotta. Ennätimme vielä iltakirkkoon, missä saarnasi lääninrovasti Junkkari. Puheessaan rovasti Junkkari käsitteli Tuusniemen vanhoja rajoja ja totesi monen hyvärisen olleen vaikuttamassa Tuusniemen historiaan.

Lauantai-illan illanvietto oli johtaja Esko Hyvärisen huvilalla Hietajärven rannalla. Iltaamme ilahduttivat Tuusniemen pelimannit ja nuorisoseuran tanhuajat moneen otteeseen. Tarjoilu oli myös mittaansa vaille ja savusauna lämpimänä koko illan. Paikalle kertyi yhteensä lähes 150 henkilöä.

Sunnuntaiaamu valkeni hiukan harmaana, mutta kun suuntasimme matkamme Ohtaanniemelle Reino ja Helmi Kurjen kotitalolle (sekin Hyväristen vanha tila) Mikkolaan, päivä alkoi paistaa kun näimme isäntäväen onnellisina ja hymyissä suin portailla vastaanottamassa vieraitaan. Siniristilippu hulmusi juhlan kunniaksi pihamaalla tangossa ja iloinen pystykorva tervehti haukahdellen vieraita.

Helmi oli Kaisan ja sukulaistyttärien kanssa leiponut ja paistanut kystä kyllin. Tuusniemi jäi kaikkien mieleen rakkaana ja vieraanvaraisena paikkakuntana. Päätimme palata sinne vielä toistamiseen.

Kunniajäsen Hanna Korhonen täytti 3.5.1987 täydet 90 vuotta.Helmi ja Reino vieraita odottamassa kotitalonsa portailla.


Copyright 2001Timo Jäkkö