Vuodet 1988-89, Seurasaari ja Bomba.

Vuodesta 1988 ei ole paljon kertomista, olisiko väsymys tavannut kaikki johtokunnan jäsenet ja lehden toimituksenkin, koska yhtään Hyväristen Sukuviestiä ei kyseisenä vuonna painettu. Johtokunta kyllä kokoontui muutaman kerran ja vuosikokous pidettiin Helsingissä Seurasaaren ravintolan yläkerran kabinetissa. Paikka oli viikkoa ennen juhannusta niin täysi, että oli vaikeuksia mahtua joukkoon syömään.

Vuosikokous tuli kuitenkin pidettyä, läsnä oli ainoastaan 14 suvun aikuista jäsentä ja 3 lasta. Tässä kokouksessa oli läsnä ensimmäistä kertaa myös nykyinen puheenjohtaja, opetusneuvos, pastori Pentti Tapio. Hänet valittiinkin heti johtokuntaan.

Kokouksen jälkeen tutustuimme Seurasaaren nähtävyyksiin, vanhoihin rakennuksiin, joita oli kerätty paikalle eri puolilta Suomea.

Vuotta 1989 näytti ainakin alkuvaiheessa vaivaavan sama väsymys, joka jo edellisenä vuonna yritti masentaa johtokunnan toimintatarmon. Kuitenkin saatiin aikaseksi vuoden alkupuolella tiedotus kesän tapahtumista ja vuoden loppupuolella ilmestyikin jo oma Hyväristen Sukuviesti N:o 13.

Vuosikokous ei oikein vetänyt porukkaa, sillä Katajanokan kasinolla oli ainoastaan 9 henkilöä. Tästä porukan pienuudesta johtuen paikallaolijat tekivät päätöksen, että vuosikokouksen jatkokokous, jossa valitaan puheenjohtaja ja johtokunta, tullaan pitämään 12.8 Bombassa. Tuossa jatkokokouksessa valittiin Hyväristen Sukuseuran uudeksi puheenjohtajaksi pitkäaikainen johtokunnan jäsen arkkitehti Esko Kalevi Hyvärinen Helsingistä.

Elokuun 12-13 päivänä vietimme sukukokousta Nurmeksessa BOMBAN talossa karjalaisuuden merkeissä. Onhan itäsuomalaisten joukossa paljon Hyvärisiä ja niinpä odotimme runsasta osanottoa. Kävi kuitenkin niin, että paikalle oli sadekuurojen saattelema tullut vain 34 suvun jäsentä. Karjalaisen pitopöydän antimet maistuivat kaikille, olihan meitä siellä Helsingistä saakka. Hyvin ruokailtuamme siirryimme Kalevan Hoviin pitämään kokouksiamme.

Kokouksen tärkeimmäksi anniksi muodostui sukuseuramme sääntöjen 5. pykälän muutosehdotus. Muutoksen jälkeen 5. pykälä kuuluisi seuraavasti: "Kokous kutsutaan koolle johtokunnan harkinnan mukaan, joko ilmoittamalla kokouksesta valtakunnallisessa sanomalehdessä tai ilmoittamalla siitä suoraan jäsenille, joiden osoite tunnetaan, vähintäin kaksi viikkoa ennen kokousta."

BOMBAN talon historiikin ja Bomban kierroksen jälkeen pääsimme nauttimaan hyvän saunan löylyistä ja vilvoittavasta vedestä. Iltaa istuimme sitten makkaraa paistaen ja jutellen suvun vanhoista tapahtumista ja mitä Hyväriset olivat saaneet aikaan jokunen vuosisata taaksepäin.

Sunnuntaina teimme linja-autolla kierroksen tutustuen Nurmeksen nähtävyyksiin oppaan välityksellä ja tämän jälkeen jotkut menivät vielä syömään toisten lähtiessä jo ajelemaan kotia kohti.

Pikkujoulua kokoonnuimme yhteisesti viettämään Esko ja Aino hyvä­risen kotiin Lauttasaareen 16 joulukuuta 1989. Sukuseura tarjosi kaikille läsnäolijoille maittavan jouluaterian.

Copyright 2001Timo Jäkkö