Vuosi 1992

Porvoo oli myös valittu vuosikokouksemme pitopaikaksi, koska siellä on 1200 - 1300 - luvulla ollut linna, jonka muurien suojissa suomalaiset puolustivat kotejaan novgorodilaisia vastaan.

Niinpä lauantaina 11 huhtikuuta suunnistimme kulkumme kohti Porvoota ja Hotelli-Ravintola Seurahovia, kutsua oli noudattanut 22 suvun jäsentä.

Paikalla oli myös Helmi Kurki os. Hyvärinen Tuusniemeltä, joka toivotti meidät kaikki Hyväriset tervetulleeksi viettämään sukukokousta Ohtaan-niemelle kotitaloonsa. Samoin paikalla oli suvun "kirjailija" Kalevi Hyvärinen, joka kertoi kirjastaan "Virran Varrella". Se on pieni osa Leppävirran historiaa tuossa tämän vuosisadan alkupuolelta.

Koska olimme Porvoossa, halusimme tietysti tutustua J. L. Runebergin museoon sekä hänen poikansa Walter Runebergin veistosnäyttelyyn.


Jälleen Ohtaanniemelle Mikkolaan.

Heinäkuun 18-19 päivinä järjesti Tuusniemen kunta yhdessä sukuseurojen keskusliiton kanssa sukujen tapaamisen Tuusniemellä. Tämän tapaamisen yhteyteen Hyvärisetkin halusivat järjestää oman sukukokouksensa. Niinpä matkamme kävi Ohtaanniemelle jo toisen kerran näissä merkeissä. Jälleen olivat Reino ja Helmi avosylin toivottamassa vieraansa tervetulleeksi. Ilmakin oli mitä suotuisin, joten penkit vaan pihanurmikolle ja sukukokousta pitämään kun ensin oli ruokailtu juhlatalossa emännän laittamia herkkuja.

Lauantai-iltaa vietettiin eri tahoilla ja osa vietti sitä Esko ja Kaisa Hyvärisen kodissa Kuvelammilla. Siellä oli myös juhlallinen tapahtuma kun "uunituore" Hyväristen Sukuseuran lippu naulattiin lopullisesti tankoon.

Sunnuntaina, vähän ennen kirkonmenojen alkua sukuseuramme puheen­johtaja ja me muut paikalla olleet Hyväriset kokoonnuimme kirkkoon, missä puheenjohtajamme pastori Pentti Tapio vihki seuramme lipun käyttöön. Seuran sihteerin Matti Hyvärisen pidellessä lippua. Vihkimissanat löytyvät Hyväristen Sukuviestissä N:o 20.Hyväristen lippua vihkimäsä Tuusniemen kirkossa 19.7.1992 Hyväristen puheenjohtaja, opetusneuvos, rovasti Pentti Tapio ja lippua kannattaa seuran sihteeri matti Hyvärinen.

Jumalanpalveluksen jälkeen Hyväriset siirtyivät kulkueessa, kantaen sukuseuran vastavihittyä lippua, juhlapaikalle. Lipunkantajana oli seuran sihteeri Matti Hyvärinen ja airuina Eeva-Liisa ja Reijo Maljanen. Paavo Kuronen kantoi Hyväristen nimikilpeä. Sade yllätti kuulijat kokouspaikalla ja niinpä jatkossa jouduttiin siirtymään sisätiloihin. Juhlakokouksen jälkeen vieraat hajaantuivat kukin omille tahoilleen.

Perinteistä pikkujoulua vietettiin jälleen Aino Hyvärisen kodissa Lauttasaaressa joulukuun 12 päivänä.

Copyright 2001Timo Jäkkö