Lähemmäksi Hyvärisiä.

Vuosikokoukset olivat olleet tähän saakka joko Kuopion seuduilla tai Helsingissä. Edellisen vuoden merellisen kokouksen innoittamana johtokunta päätti tästä lähtien silloin tällöin tuoda kokoukset lähemmäksi ympäri Suomea asuvia jäseniään ja tällä kertaa paikaksi valittiin Hotelli Tammer Tampereelta. Sinne olisi kaikilla hyvät kulkuyhteydet ja helppo järjestää myös seuran ulkopuolista ohjelmaa. Paikalle oli saapunut 44 suvun jäsentä. Tällä kertaa haluttiin huomioida myös lapset. Niinpä heille järjestettiin piirustuskilpailu, aiheena "oma perheeni" johon lapsilla oli mahdollisuus lähettää töitään jo etukäteen. Palkinnotkin oli luvassa. Aino Hyvärinen vastasi järjestelyistä ja palkinnoista. Piirustuskilpailun palkinnot jaettiin vuosikokouksen alussa, heti huilumusiikin jälkeen ja niin kaikki lapset pääsivät viettämään päiväänsä Särkänniemen huvipuistoon, akvaarioon ja hyljealtaalle. Aikuiset liittyivät lasten mukaan myöhemmin ja kaikki menivät yhdessä katsomaan tähtitaivasta Planetaarioon.

Arkkitehti Esko Hyvärisen suunnittelema Hyväristen pöytäviiri saatiin myös "uunituoreena" jaettavaksi ensimmäisille halukkaille Tampereen vuosikokoukseen.

Vuosi 1983 oli taas seuran sukukokousvuosi ja siihen paneuduttiin innolla mukaan. Halusimme mennä jälleen viettämään juhlaamme Hyväristen asumasijoille ja niinpä valittiin paikaksi Leppävirta tuolta Savon "syvämmestä". Näillä vesillä aikoinaan jo esi-isämme olivat ansojaan hauille laitelleet ja venheillään matkoja taitelleet.
Niin siinä sitten kävi, että Hotelli Leppäkerttu sai ottaa Hyväriset pariksi päiväksi hoiviinsa kesäkuun 18-19 päivänä.

Vuosikokous pidettiin lauantaina. Varsinaisten asioiden lisäksi saimme kuulla sukututkija Toivo Pietikäisen esitelmän kiuruveden asuttamisesta ja Hyväristen asuinpaikoista siellä.
Lauantai-iltana menimme joukolla kesäteatteriin katsomaan Tatu Pekkarisen näytelmää "Hotelli Humina"

Sunnuntain 19.6 aloitimme kahden tunnin laivaristeilyllä Leppävirran kauniissa saaristossa. Sieltä saimmekin kovan ruokahalun, joten lounaspöydän antimet maistuivat meille kaikille erinomaisesti.

Varsinaisessa sukukokouksessa saimme kuulla paikkakuntalaisten tervehdyssanat lausuttuna pitkäaikaisen Hyväristen sukuaatteen ajajan Kusti Hyvärisen suulla.

Seuramme sai uusia kunniajäseniä seuraavasti: Apteekkari Ilmari Hyvärinen Lapinlahdelta, postiaseman hoitaja Hanna Korhonen Riihimäeltä, (Kontiolahden haaraa) ja maanviljelijä, vanhaisäntä Kusti Hyvärinen Paukarlahden Hyvärilänniemeltä.
Apteekkari Hyvärinen ilostui niin kovasti nimityksestään, että halusi lahjoittaa sukuseurallemme 10000 mk toiminnan tukemiseen.

Juhlaesitelmöitsijänä meillä oli maisteri Viikki Mikkelin maakunta-arkistosta. Esitelmän aiheena oli "Muutto- ja asutusliike Savo-Karjalassa".

Vuosi 1984

Liekö ottanut edellinen vuosi niin koville, vai mistä johtunee, ettei yhtään Hyväristen Sukuviestin numeroa painettu vuoden 1984 aikana. Kuitenkin pidettiin vuosikokous Lauttasaaressa Esko ja Aino Hyvärisen kodissa, läsnä oli 30 suvun jäsentä.

SYT:n Sukuviesti lähetettiin kuluvana vuonna kaikille jäsenmaksun maksaneille perheille.

Varapuheenjohtaja Esko Hyvärinen on sukuseuramme edustajana kuulunut SYT:n hallitukseen.

Copyright 2001Timo Jäkkö