Seuran johdossa muutoksia, "linnareissut"Vuosi 1990-92

Johtokunta teki päätöksen, jonka perusteella pyritään viettämään seuraavat vuosikokoukset paikoissa, joissa on vanhoja linnoja. Tähän päätökseen perustuen kierros aloitettiin Hämeenlinnasta. Niinpä 28 huhtikuuta 1990 Hyväriset kokoontuivat Hämeenlinnan linnantupaan viettämään vuosikokousta. Kokouskutsua oli noudattanut 32 suvun jäsentä.

Seuramme puheenjohtaja Esko Kalevi Hyvärinen pyysi eroa tehtävästään vaikean sairauden vuoksi. Näin seurallemme valittiin yksimielisesti uudeksi puheenjohtajaksi opetusneuvos Pentti Tapio (vaimo on os. Hyvärinen).

Oppaan seurassa tutustuimme linnan historiaan ja huoneisiin. Linnan suojiin oli myös kerätty useita näyttelyitä, joista ehkä mielenkiintoisin oli rahakokoelma, joka oli löydetty Pielavedeltä ja sisälsi vanhoja kuparirahoja, joukossa suuriakin.Kanttori Birgit Argilander soittamassa Hyvärisille Turun alaosaston 10-vuotisjuhlissa.


Syyskuun 1. päivänä juhlittiin Turussa Turun alaosaston 10 vuotis synttäreitä. Juhlatilaisuus pidettiin Marttojen huoneistossa, mihin myös puheenjohtaja Pentti Tapio osallistui vaimonsa Senjan kanssa tuoden johtokunnan ja sukuseuran tervehdyksen turkulaisille.

Elisabet Hyvärinen oli pyytänyt juhlaan esiintymään taiteilija ystäviään. Kanttori Birgit Argilander soitti pianolla muutamia tunnelmallisia kappaleita, kuten "Fur Elise" ja "Rakastan elämää". Rouva Lyyli Eino lausui antaumuksella kuulijansa lumoten Raili Mantereen runon "Ylistyslaulu elämälle", sekä Katri Walan "Kukkiva maa."

Pitkäaikainen johtokuntamme jäsen ja puheenjohtajamme Esko Kalevi Hyvärinen siirtyi pois joukostamme 13.9.1990. Monet meistä jäi kaipaamaan häntä.

Pikkujoulua vietettiin 15. joulukuuta, mutta nyt Aino Hyvärisen kodissa Lauttasaaressa. Sukuseura tarjosi tälläkin kertaa kaiken ilmaiseksi jäsenille ja ystäville. Paikalla oli 28 jäsentä.

Hyväristen Sukuviestiä painettiin numerot 14, 15 ja 16.

Seuraavana vuonna oli vuorossa Savonlinna, missä 27 huhtikuuta 1991 vietimme Olavinlinnan linnantuvassa Hyväristen vuosikokousta. Kutsua oli noudattanut 23 suvun jäsentä.

Varsinaisissa vuosikokousasioissa ei tullut esille mitään erikoista. Seuralle valittiin entinen puheenjohtaja ja uusina jäseninä johtokuntaan tuli valituksi Elisabet Hyvärinen Turusta ja Matti Hyvärinen Keravalta.

Turun alaosaston puheenjohtaja Onni Koponen lähetti kirjeen ja pyysi eroa tehtävästään, mikä hänelle kiitoksin myös myönnettiin ja samalla valittiin Elisabet Hyvärinen uudeksi puheenjohtajaksi Turun ala­osastoon.Myös tällä kertaa saimme tutustua Olavinlinnaan oppaan seurassa, mikä oli sinänsä hyvin mielenkiintoista, sillä onhan oletettavaa, että myös jotkut Hyväriset ovat aikoinaan olleet linnaa rakentamassa.

Johtokunta kokouksessaan 25.10.1991 päätti yksimielisesti erota Sukuyhteisöjen Tuki ry nimisestä sukuseurojen taustajärjestöstä suurien rahallisten velvoitteiden vuoksi.

Pikkujoulua pidettiin jälleen Aino Hyvärisen kodissa Lauttasaaressa 14. joulukuuta ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.

Copyright 2001Timo Jäkkö