N:o 45-2001
Valoa pimeyteen
Puheenjohtajan sanat
Syyttömät syytetyt
Sukuseuran säännöt
Mietteitä Kanadasta


Valoa pimeyteen!


Jouluvalot syttyvät vuoden pimeimpänä aikana. Kun pysähdymme muistelemaan kuluneen syksyn tapahtumia, emme voi olla toteamatta, että pimeyden valta on vain kasvanut. Vaikka kesä oli harvinaisen kaunis ja aurinkoinen, sitä on seurannut ankea syksy. Ankeus ei ole luonnon kulun aiheuttamaa, vaan seurausta ihmisten raadollisuudesta.

Suomalaisillekin tutuksi ja paljon veisatuksi tullut saksalaisen marttyyripapin Bonhoefferin virsi, jonka hän sepitti vähän ennen teloitustaan, vuonna 1944, on edelleen ajankohtainen. Siinä hän pyytää: ”Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman.” (VK 600).

Joulun tunnelmat, tuoksut, valot ja äänet ovat kuin toisesta maailmasta tämän kiireisen, rauhattoman ja väkivaltaisen ajan keskellä. Joulun Vapahtajan syntyminen tähän maailmaan on viesti siitä, että on olemassa todella toinen maailma. Se on vastavoima lisääntyvälle pahuuden ja pimeyden vallalle ja valtakunnalle. Joulun Herra edustaa hyvyyden, rauhan, rakkauden ja armon valtakuntaa. Koston ja väkivallan vastavoimana on rauhan ja rakkauden sanoma. Tätä sanomaa joulu viestittää meidän mieliimme ja koteihimme.

”Hyvyyden voiman uskollinen suoja
Piirittää meitä, kuinka käyneekin.
Illasta aamuun kanssamme on Luoja,
Häneltä saamme huomispäivänkin.”
VK 600:5

Pentti Tapio
Sukuseuramme ent. puheenjohtaja
Copyright 2001Timo Jäkkö