C.I.B FIN MVA SE MVA LV MVA EE MVA LT MVA RU MVA CL MVA LTV-06

Helga Neitin Jaarli Juho l. Jedi

  s.19.1.2003 - k.6.7.2009
 Jedi koiranetissä     CEA-vapaa  (Optigen-testi:terve ),lonkat A/A, kyynärät 0/0     Jedi Collikka 
  
                         Jedi tuli meille neljä vuotta Donnan jälkeen. Varasin ystävältäni Tytiltä "trikki narttupennun kokokauluksella" jo ennen Helgan astutusta. Jouni tahtoi ehdottomasti saada "Topin ja Vilin" - kouluttaman pennun, ts. että tulokas olisi jo pentuna tottunut lapsiin. Minä toivoin saavani myös itselleni uuden näyttelykoiran.

Seitsemän veljeksen synnyttyä meille tuli sitten puolikauluksellinen trikkiuros. Jedi valloitti meidätkoko perheen mahtavalla luonteellaan ja iloisuudellaan. Se oli rohkea koira, joka ei hätkähtänyt mistään. Ulkoiselta olemukseltaan iso ja komean musta koira herätti vastaantulijoissa kunnioitusta. Jedi oli kuitenkin kiltti ja vain kerran kuulin sen murisevan, koska pihallamme käveli varis.

Jedi oli aina valmis lähtöön, ja se istui usein autossa mukana jopa kauppareisuilla. Kävimme Jedin kanssa monissa näyttelyissä hyvällä menestyksellä. Ongelmana oli vain malttamattomuus, sillä kotona opitut taidot unohtuivat aina, kun tämä "hyväntahtoinen hölmöläinen" näki jotain mielenkiintoisempaa. Lihapullat se saattoi sylkeä kehään, ja kunnon näyttelyseisonta löytyi vasta, kun se näki kehän reunalla ison bernhardinkoiran:).

Valitettavasti menetimme Jedin vain 6,5-vuotiaana mahasyöpään. Leikkauksesta ei ollut apua, vaan se kuoli oireiden ilmaannuttua kahdessa viikossa. Jedillä on kymmenen pentua. Tytär Wilma (Cinnaberry´s Hungry Heart) ja Wilman pennut Pirkko (Turning Leaf´s Fairy Silver Mist) ja Pinja (Cinnaberry´s Working a Dream) muistuttavat kovasti luonteeltaan Jediä. Kaikki ovat hulvattoman hauskoja koiria !
Layout © RiittaK tekstit © Riittak