Ravendark BBS

Alunperin "Mighty Ravendark!" -niminen purkkini aloitti virallisen ja julkisen toimintansa 24.12.1996 klo 22:00. Purkki toimi RemoteAccess 2.50 -ohjelmistolla öisin aikavälillä 22-07. Purkki keräsi nopeasti vakiokäyttäjäryhmän ja käyttäjien viestialueille kirjoitettuja viestejä eli messuja tuli hyvinkin paljon. Muutaman toimintakuukauden jälkeen Mikko Kajasteesta tuli purkin CoSysOp eli minun alaisuudessani toimiva purkin ylläpitäjä. Kajaste kuitenkin vähensi ja myöhemmin lopetti kokonaan purkkiin soittelua, joten hän luopui CoSysOpin tehtävistään, eikä niitä koettu tarpeelliseksi antaa muille.

Välillä purkin aukioloajat muuttuivat ainoastaan viikonloppuöihin, eli esim. ollessani armeijassa (06.07.1998 - 01.04.1999) ja myös aamun aukioloaikaa pidennettiin tunnilla klo 08:aan ja purkin nimi lyhennettiin pelkäksi Ravendarkiksi. Purkki oli toiveideni ja tavoitteideni mukaisesti messuilupainotteinen, eli purkissa keskityttiin suurimmaksi osaksi viestien kirjoittamiseen eikä niinkään tiedostojen siirtelyyn vaikka toki sekin oli mahdollista. Suosituimmat viestiaiheet olivat purkin alkuaikoina urheilu ja sen jälkeen musiikki. Yleisesti ottaen Ravendark muistetaan metallimusiikki-aiheisena purkkina. Tiedostoista suosituimpia olivat ns. gorekuvat.

Loppuvuonna 1999 odotettiin kauhulla selviääkö Ravendark vuosituhannenvaihteen tuomasta mahdollisesta Y2K-bugista ja ehtiikö RemoteAccessista tulla uusi, Y2K:n kestävä versio. Niinhän siinä sitten kävi että vuosituhannen vaihde sotki RemoteAccessin viestijärjestelmän kun vuoden 99 jälkeen tulikin vuosi 100(!) eikä 00. Koska Ravendark oli nimenomaan viesteistä riippuvainen, ei ollut mitään järkeä pitää purkkia päällä kun viestialueet olivat sekaisin. Senpä takia 31.12.1999 klo 24:00 voidaan pitää Ravendarkin viimeisenä toimintahetkenä. Kaikki Ravendarkin käyttäjätkään eivät osanneet arvata mitä Y2K tekisi Ravendarkille, sillä soittoyrityksiä Ravendarkkiin tuli vielä sen lopettamisen jälkeenkin aina kevääseen 2000 asti.

Kuvia Ravendark BBS:stä

Ravendark-mainos, joka tuli kaikkien purkista imuroitujen tiedostopakettien mukana. Aika korni, ainakin näin jälkeenpäin hieman iäkkäämpänä ja viisaampana asiaa arvioiden.
Mainos

Tämä ruutu näkyi kun onnistui saamaan yhteyden purkkiin ja kun piti kirjautua sisään. Tässä myöskin hyvä esimerkki purkkien graafisesta tasosta. Purkki oli hyvin suosittu eli se oli usein varattu koska sinne pääsi vain yksi soittaja kerrallaan, joten tämän ruudun ilmestyminen soittajan monitoriin oli juhlallinen hetki.
Logon

Ravendarkin päävalikko, josta edettiin eri alavalikoihin.
Päävalikko

Esimerkki monista eri Ravendarkin tilastoista. Tässä eniten viestejä kirjoittaneet käyttäjät. Tämä tilasto ei ole lopullinen vuosituhannenvaihteen tilanne.
Viesti-tilasto

Esimerkkiviesti Tiedotus-alueelta, johon ainoastaan SysOpilla oli kirjoitusoikeus.
Tiedotus 1

Toinen esimerkkiviesti Tiedotus-alueelta.
Tiedotus 2

Esimerkkiviesti Käyttäjäesittely-alueelta. Ei ehkä kuitenkaan paras mahdollinen esimerkki.
Käyttäjäesittely

Esimerkkiviesti Osto-, myynti- ja vaihto-alueelta.
Myynti-ilmoitus

Toinen esimerkkiviesti Osto-, myynti- ja vaihto-alueelta.
Osto-ilmoitus

Esimerkkiviesti Musiikki-alueelta, joka siis oli purkin suosituin viestialue suurimman osan purkin olemassaoloajasta.
Musiikkiviesti 1

Toinen esimerkkiviesti Musiikki-alueelta.
Musiikkiviesti 2

Kolmas esimerkkiviesti Musiikki-alueelta.
Musiikkiviesti 3

Esimerkkiviesti "teko-viisastelu"alueelta, jossa käytiin tosi henkeviä ja filosofisia keskusteluja eri aatteista, uskonnoista yms.
Viisasteluviesti 1

Toinen esimerkkiviesti "teko-viisastelu"alueelta.
Viisasteluviesti 2

Esimerkkiviesti TV-, elokuvat- ja kirjallisuus -alueelta.
TV-viesti

Esimerkkiviesti Tietokone-alueelta.
Tietokone-viesti 1

Toinen esimerkkiviesti Tietokone-alueelta.
Tietokone-viesti 2

Sivullinen tiedostolistausta Lyriikka-alueelta.
Lyriikat 1

Toinen sivullinen tiedostolistausta Lyriikka-alueelta.
Lyriikat 2

Kolmas sivullinen tiedostolistausta Lyriikka-alueelta.
Lyriikat 3

Sivullinen tiedostolistausta Musiikkimoduuli-alueelta.
Moduulit

Sivullinen tiedostolistausta Kitaratablatuuri-alueelta.
Kitaratablatuurit

Sivullinen tiedostolistausta Musiikki-aiheiselta tekstialueelta.
Musiikkitekstit

Sivullinen tiedostolistausta gore-kuva-alueelta.
Gorekuvat