Ravendark-postituslista

Koska purkkimuotoinen Ravendark BBS lopetti toimintansa vuosituhannen vaihteessa, etenkin purkin aktiivisimmat käyttäjät jäivät eräänlaiseen "tyhjiöön", kun ei ollut enää mitään foorumia missä olisi voinut jatkaa julkista keskustelua tutuksi tulleen porukan kesken. On oikeastaan ihme, että purkkimuotoinen Ravendark BBS sai jatkajakseen Ravendark-postituslistan vasta niinkin pitkän tauon jälkeen. Postituslista nimittäin perustettiin vasta ennen juhannusta 2002. Toinen vaihtoehto olisi ollut perustaa Ravendark-messulauta, mutta ainakin toistaiseksi päädyin valitsemaan postituslistan. Postituslistan jäsenet voivat lukea ja kirjoittaa mailitse julkisia viestejä toisilleen. Aiheet liikkuvat kaikkialla helvetin ja taivaan välillä, mutta enimmäkseen (metalli)musiikissa. Listalle liittyminen ei velvoita mihinkään, joten kannattaa liittyä ja katsoa mistä on kyse! Listalta pääsee halutessaan myös kädenkäänteessä pois. Ravendark-postituslista on myös www:ssä, osoitteessa http://groups.yahoo.com/group/ravendark.

Postituslistalle ei voi kirjoittaa yksityisiä, tai vain tietyille listan henkilöille meneviä viestejä. Tällaisissa tilanteissa pitää kirjoittaa tavallinen email vastaanottajan omaan osoitteeseen. Koska kaikkien listalle kuuluvien henkilöiden kaikki kirjoitetut viestit menevät myös kaikille muille listalaisille, kannattaa välttää ns. turhien viestien kirjoittamista. Kaikkien mielestä ei varmasti ole kivaa myöskään lukea jotain inside-juttuja/bullshittiä. Viestiketju on helppo siirtää yksityiseksi vastaamalla vastaanottajan omaan email-osoitteeseen postituslistaosoitteen sijaan.

Sen lisäksi että Ravendark-postituslistaa voi lukea ja kirjoittaa mailitse, sitä voi käyttää myös www:ssä, jossa myöskin voi lukea ja kirjoittaa viestejä. Lisäksi www:ssä on joitakin alkuperäisestäkin Ravendarkista tuttuja toimintoja kuten esim. äänestykset, käyttäjälista, valokuva-albumi, kalenteri, chat ja jopa pieni tiedostoalue (20MB) yms. Nämä toiminnot ovat siis jo aiemmin mainitsemassani osoitteessa: http://groups.yahoo.com/group/ravendark.

Koska postituslistalla ei ole erillisiä viestialueita niinkuin esim. alkuperäisessä Ravendarkissa ja www-pohjaisilla messulaudoilla, pitää kiinnittää entistä enemmän huomiota viestin topicciin, että se varmasti kuvaa koko viestin sisältöä. Jos viestiketjun asiasisältö muuttuu aikojen saatossa, niin topicin pitäisi muuttua myös. Ainakin toistaiseksi kaikki listalle kirjoitetut viestit lähetetään kaikille listalaisille samantien sellaisinaan, mutta jos väärinkäytöksiä tapahtuu, alan moderoimaan listaa etukäteen, mikä tarkoittaa sitä että minun täytyy erikseen hyväksyä jokainen listalle kirjoitettu viesti ennenkuin se lähetetään kaikille. Tämä tietenkin hidastaisi listan toimintaa ja tuottaisi minulle lisää hommia. Toivon ja luotan ettei sellaiseen tarvitse ryhtyä ja hyvin kaikki on mennytkin.

Listalle voi kirjoittaa samoista aiheista kuin alkuperäisessä Ravendarkissakin, eli periaatteessa mistä tahansa. Yleisin puheenaihe on kuitenkin (metalli)musiikki ja siihen liittyvät tapahtumat ja ilmiöt, koska niistä lähes kaikki listalle kuuluvat kuitenkin ovat kiinnostuneita. Kannattaa kuitenkin olla rohkea ja aloittaa kokonaan uusia keskusteluita. Jos Ravendarkista tulee jonkun mielestä liikaa viestejä tai ne vievät liikaa tilaa, niin suosittelen että ennenkuin eroaa kokonaan listalta, meneekin Ravendarkin www-sivuille jo aiemmin mainitsemaani osoitteeseen http://groups.yahoo.com/group/ravendark ja muuttaa sieltä asetuksia siten, että mahdolliset HTML-muotoiset viestit tulevatkin plain text -muodossa, jolloin ne vievät vähemmän tilaa. Viestien vastaanottamis-asetuksissa on myös erilaisia vaihtoehtoja: Normaali asetus on, että jokainen viesti tulee erillisenä mailina. Toinen vaihtoehto on, että saa jokaisena vuorokautena vain yhden mailin, jossa on koko päivän kaikki mailit samassa. Kolmas vaihtoehto on, että saa mailina ainoastaan minun tärkeimmäksi katsomani viestit ja loput voi käydä sitten lukemassa Ravendarkin www-sivujen kautta, jolloin Ravendark toimisi suunnilleen samalla tavalla kuin messulaudat. On olemassa vielä neljäskin vaihtoehto, jolloin Ravendarkista ei tule ollenkaan maileja, mutta en suosittele sen valitsemista.

Jos sinulla on jo Yahoo-tunnukset (esim. Yahoon mailiosoite tai kuulut johonkin muuhun Yahoon postituslistaan), sinun ei tarvitse tehdä uusia tunnuksia liittyessäsi postituslistalle, vaan voit käyttää samoja tunnuksia. Muussa tapauksessa täytyy tehdä itselleen Yahoo-tunnukset ja kun sinulta kysytään haluatko liittyä pelkälle "Mailinglist":ille vai "Yahoo groups":eihin, pitää valita jälkimmäinen. Jos ei halua tehdä Yahoo-tunnuksia ja rekisteröityä, pääsee listalle myös helpommin jolloin riittää että vastaa viestiin jolla kutsutaan uusia käyttäjiä Ravendarkkiin. Tässä tapauksessa ei saa tunnuksia joilla pääsisi postituslistan www-osioon jossa myöskin voi lukea ja kirjoittaa listan viestejä, muutella omia asetuksia, osallistua äänestyksiin, imuroida tiedostoja yms.

Jos jäi jotain epäselvää/kysyttävää/kommentoitavaa liittyen tähän postituslistaan tai sen toimintaan, ota yhteyttä. Ravendarkkilaisia tapaa usein myös IRC:ssä (IRCnet) kanavalla #neslemykso. Listalle liittyessä saa lisää ohjeita.